Velika Gorica obilježila Dan grada – Svetu Luciju

Autor:: www.gorica.hr 12/14/2009 9:11

Čelnici Grada predvođeni gradonačelnikom Draženom Barišićem položili su vijence kod Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Vijence su položili i izaslanstva Gradskog vijeća, braniteljskih udruga, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, vojske, policije…

Sveta misa održana je u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, a točno u podne otpočeo je središnji događaj proslave Dana Grada, Svečana akademija u Pučkom otvorenom učilištu, koja je okupila brojne goste i uglednike. Uz domaćine, gradonačelnika Dražena Barišića i njegove zamjenike, te predsjednika Vijeća Gorana Beusa Richembergha sjednici je prisustvovao i dopredsjednik Vlade RH, Ivan Šuker, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, saborski zastupnici, vijećnici, rektor Zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš, kao i predstavnici Udruga i ustanova s područja Grada.

U svom govoru, gradonačelnik Dražen Barišić istakao je kako se i u vrijeme gospodarske krize grad mora razvijati, te najavio skorašnje donošenje gradskog proračuna, u kojem predviđena povećana ulaganja u školstvo i komunalije.

Predsjednik Gradskog vijeća Goran Beus Richembergh osvrnuo se na kohabitaciju izvršne i predstavničke vlasti u Gradu, dok je potpredsjednik Vlade RH Ivan Šuker rekao, kako unatoč krizi, novca za kvalitetne projekte ima, samo je potrebno potruditi se i u prvi plan staviti interese građana.

Na svečanosti su dodjeljene i nagrade Grada. Nagradu za životno djelo dobio je Mijo Kundić, nagradu s likom Franje Lučića dobili su Mira Todorić, Ivica Gazdić, Sanja Cvetnić i udruga Krila ljubavi, te PŠ Rakitovec. Nagrada s likom Nikole Škrlca Lomničkog uručena je Franji Lederu i Ivanu Mišeriću, dok je Zlatna turopoljska podgutnica pripala ARRK Vega. U programu su nastupili gradski zbor Franjo pl. Lučić, učenici Umjetničke škole Franje Lučića i VIS Jane.