Mladež iz Zaprešića u Mreži mladih Hrvatske

Autor:: www.zapresic.hr 12/14/2009 9:23

Kao punopravni član Centar za mladež Zaprešić je sudjelovao na redovnoj izbornoj skupštini Mreže mladih Hrvatske koja je održana u Selcu. Na skupštini je izabran novi predsjednik MMH Nikola Pandurić, predsjednik udruge mladih K.V.A.R.K. iz Križevaca i nova članica Upravnog odbora Vedrana Vitković-Biličić iz udruge MOST iz Splita.

U punopravno članstvo su primljene sljedeće organizacije: Moslavina Media Service iz Kutine, Savez studenata Hrvatske iz Splita, Nezavisna udruga mladih Ivanska iz Ivanske, Iuvenis – Trogirska inicijativa mladih iz Trogira te JEF (Young European Federalists) iz Zagreba, a u kandidatsko članstvo udruge: Delta iz Rijeke, Udruga mladeži Selce iz Selca, VUK iz Varaždina, TABU iz Vukovara, Hrvatsko debatno društvo iz Zagreba, Glas mladih Križevci iz Križevaca.

Tijekom rada u tematskim skupinama izrađeni su pozicijski dokumenti Mreže mladih Hrvatske koji su naknadno, od strane Upravnog odbora i članica, usvojeni kao smjernice za naredni rad u područjima: neformalnog obrazovanja, dostupnosti visokog obrazovanja, seksualnih i reproduktivnih prava mladih, financiranja organizacija mladih, zapošljavanja i zapošljivosti mladih, suočavanja s prošlošću te slobode djelovanja organizacija mladih.

U okviru skupštine održane su Nacionalne konzultacije s organizacijama mladih o suočavanju s prošlošću, te okrugli stol “Nacionalni program za mlade 2009.-2013. – koraci budućeg razvoja javne politike za mlade” na kojemu su sudjelovali: Martina Štabi, načelnica Odjela za djecu i mladež Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Tine Radinja, predsjednik Europskog foruma mladih, Bojan Smode, član Savjeta za mlade Vlade RH te Emina Bužinkić, bivša predsjednica MMH i članica Savjeta za mlade Vlade RH.