UŽIVO: Članovi Odbora za statut, poslovnik i propise održali online sjednicu

Nakon manjih tehničkih teškoća, sjednica je započela s otprilike pola sata zakašnjenja.

Foto: Zagrebancija.com

Odbor za statut, poslovnik i propise Gradske skupštine Grada Zagreba danas se sastao na sjednici putem video konferencijskog poziva.

Nakon manjih tehničkih teškoća, sjednica je započela s otprilike pola sata zakašnjenja.

Na dnevnom redu je prijedlog odluke o izmjenama Odluke o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i gradskih zastupnica/zastupnika
izabranih s liste grupe birača u 2020.

Uvodnu riječ uzela je Dianora Kobia Lulić iz Gradske uprave i pojasnila što se njome zapravo planira.

“Gradskim zastupnicima bi se naknade umanjile za 50 posto, a zastupnicima u mjesnim odborima i gradskim četvrtima za 30 posto”, kazala je Kobia Lulić.

“Nemam problema s tim da se odreknemo cjelokupne naknade, ako to naprave i drugi”, izjasnio se Zvane Brumnić koji smatra da gradonačelnik ima puno savjetnika i inih djelatnika koji crpe sredstva iz gradske blagajne, a u kojoj je sada potrebno raditi uštede zbog sanacije štete od potresa i pandemije covida-19.

“Ja sam za to da odgodimo glasovanje dok ne vidimo što je Grad napravio”, dodaje Brumnić.

Riječ je uzela potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina.

“Političku poruku bi danas trebali poslati i podržati ovu inicijativu”, rekla je.

Prijedlog većine je da se sjednica prekine i nastavi u petak kada se sastaje Predsjedništvo Gradske skupštine Grada Zagreba na kojem će se doznati točke dnevnog reda naredne sjednice.

“Ne vidim zašto išta odgađati. Želimo podržati potrebe građana nakon ovih događanja u gradu, svako odgađanje je loše”, upozorava Stavljenić Rukavina.

“To što ćemo pričekati do sutra neće građanima bitno pomoći”, kaže Ljerka Mintas Hodak.

Odgađanje sjednice i njen nastavak u petak podržali su Kazimir Ilijaš, Zvane Brumnić, Ljerka Mintas Hodak i Nenad Matić, a protiv se izjasnila Ana Stavljenić Rukavina.

Brumnić je na kraju zatražio od predstavnica Stručne službe gradonačelnika izvještaj o tome što je Grad napravio u posljednjih mjesec dana i kakvo je aktualno stanje.

Nastavak sjednice zakazan je za petak 24. travnja u 14 sati.