UOČI POČETKA SVJETSKE TURNEJE I NASTUPA U OPATIJI, DIANA KRALL S TONNYJEM BENNETOM NOMINIRANA ZA DVA GRAMMYJA

Diani ovo neće biti prvi koncert u Hrvatskoj, a da je publika ovdje obožava govori i podatak da je do sada prodano više od polovine predviđenog kapaciteta za njezin ekskluzivni koncert

Press materijal

Jazz pijanistica i pjevačica s legendarnim Tonyjem Bennetom nominirana je na ovogodišnjem Grammyju u kategorijama najbolje izvedbe pop dua/grupe za pjesmu “S Wonderful” te za najbolji tradicionalni pop album “Love is here to stay”. Diana (54) i Tony (92) prijatelji su više od 20 godina, imali su zajedničku turneju, a surađivali su i na prethodna dva Bennettova albuma. No “Love is here to stay” im je prvi zajednički projekt. Kanađanka i američki pjevač višestruki su dobitnici Grammyja.

Bennett ih je osvojio 20, a dobio je i Grammyjevu nagradu za životno djelo dok se Diana može pohvaliti s pet statua. Također Bennett je jedini izvođač koji je u dobi od 88 godina imao album na prvom mjestu Bilboardove ljestvice Top 200, a Krall je jedina jazz izvođačica koja je imala osam albuma na prvome mjestu Bilboardove liste jazz albuma. Hoće li svojoj bogatoj kolekciji pridružiti još jednu statuu bit će poznato 10. veljače.

Ova velika umjetnica u travnju kreće na svjetsku turneju, a 16. srpnja 2019. godine u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija, nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Diani ovo neće biti prvi koncert u Hrvatskoj, a da je publika ovdje obožava govori i podatak da je do sada prodano više od polovine predviđenog kapaciteta za njezin ekskluzivni koncert. Krall će nastupiti u intimnoj atmosferi pred samo 2000 obožavatelja. Na pozornici će joj se pridružiti Karriem Riggins na bubnjevima, Robert Hurst na kontrabasu, a kao poseban gost najavljen je Joe Lovano, američki jazz saksofonist, klarinetist, flautist i bubnjar.

– Koncert Diane Krall vrhunski je događaj i iznimno smo sretni što će hrvatska ali i inozemna publika moći uživati u ovom glazbenom spektaklu – rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Kako uživo zvuči ova impresivna umjetnica moći će se doživjeti 16. srpnja u Opatiji, a ulaznice za nastup Diane Krall možete kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.

 

Press materijal