HRVATI TRIJUMFIRALI NA DODJELI MAC NAGRADA U BEOGRADU

Više od 200 poznatih osoba iz svih zemalja regije prošetalo je MAC-ovim crvenim tepihom u svojim glamuroznim kreacijama, a tijekom manifestacije dodijeljeno je više od 25 glazbenih priznanja najboljim izvođačima

Press materijal

Prije MAC-a i poslije MAC-a: hoće li se od sada tako mjeriti vrijeme na glazbenoj sceni regije? Music Awards Ceremony (MAC), jedinstveni regionalni projekt čiju spektakularnu organizaciju i produkciju potpisuje Skymusic, uspio je tijekom jedne večeri u Beogradu ujediniti glazbenu scenu Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. I više od toga – MAC je uspio ujediniti različite, naizgled nepomirljive glazbene žanrove i na istu pozornicu u jednoj večeri predstaviti najveće zvijezde rock, pop, hip-hop, folk, etno glazbe, pa čak i one klasične.

Voditelji ovog spektakularnog projekta, Aida Jokanović, Ida Prester i Zvonimir Đukic – Đule, bili su pravo iznenađenje. Ono što je značajno obilježilo manifestaciju su upravo poruke koje su oni slali tijekom večeri, a to su poruke humanosti, mira, kao i oštre kritike na račun rasne i vjerske netrpeljivosti i svih vrsta nasilja.

Press materijal
Press materijal

Neke od najvećih hrvatskih zvijezda poput Massima, Jelene Rozge, Tonija Cetinskog, Lollobrigide, Petra Graše, Stjepana Hausera ali I onih regionalnih kao što su Bajaga, Emina Jahović, Željko Joksimović, Viva Vox, Plavi orkestar, Rasta, Aca Lukas, Viva Vox, Van Gogh, Marija Šerifović, Nataša Bekvalac,, Letu štuke, Sergej Ćetković, Karolina Gočeva i Jelena Karleuša izveli su na MAC-u nastupe koji će se još dugo pamtiti i prepričavati.
No mnogi hrvatski izvođači kući su otišli s nagradama. Tako je dobitnik Zlatnog MAC-a Stjepan Hauser, najbolji muški izvođač je Tony Cetinski, najbolji pop izvođač je Petar Grašo te Jelena Rozga u ženskoj kategoriji, te u rock kategoriji Parni Valjak, a u kategoriji alternativne I elektro pop glazbe pobijedili su Nipplepeople.

Također u kategoriji najboljeg mladog izvođača bio je nominiran Marko Kutlić, jedan od najboljih mladih muških vokala na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Press materijal
Press materijal

Audio – vizualni efekti, rasvjeta, laseri, video produkcija, kostimi, koreografije bili su na svjetskom nivou, a u Štark Areni uživalo je vie od 15.000 posjetilaca te više od pet milijuna televizijskih gledatelja jer su MAC uživo prenosile najveće televizije iz regije..

Music Awards Ceremony bila je prva manifestacija ikada na ovim prostorima koja je ujednila glazbeni događaj na sceni i televizijski prijenos uživo, što je jedinstveni pothvat organizatora i medijskih partnera RTL TV u Hrvatskoj, Prve TV u Srbiji i Crnoj Gori te RTRS i FTV u Bosni i Hercegovini.

Za potrebe live TV prijenosa bilo je potrebno 50 kamera i troje HD reportažnih kola.

Press materijal
Press materijal

Više od 200 poznatih osoba iz svih zemalja regije prošetalo je MAC-ovim crvenim tepihom u svojim glamuroznim kreacijama, a tijekom manifestacije dodijeljeno je više od 25 glazbenih priznanja najboljim izvođačima iz regije
Listu dobitnika priznanja možete pogledati na MAC službenoj stranici https://musicawardscteremony.com/index.php

Skymusic i Cebef odrekli su se prihoda od SMS glasovanja i ulaznica, a novac je preusmjeren na UNICEF, vodeću svjetsku organizaciju za djecu, koja će raspodijeliti sredstva u zemljama regije.

 

Press materijal