Ulica koju svi zovu Oporovečkom postaje Kolakova

Oporovečka ulica

Autor: 12/7/2012 15:01

Ulica u Dubravi koja zapravo nije imenovana ime će dobiti po poginulom branitelju Rudolfu Kolaku, ovakav prijedlog izazvao je žustru raspravu

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Marin Knezović iz SDP-aNa skupštinskom Odboru za imenovanje, naselja ulica i trgova povela se žustra rasprava oko imenovanja jedne od ulica u Dubravi. Naime na Odboru se ispostavilo kako jedna od glavnih prometnica u Gornjoj Dubravi, koju svi zovu Oporovečka, zapravo nije imenovana. Oporovečka je manja ulica koja je paralelna s tom četverotračnom prometnicom.

Na Odbor je po hitnom postupku stigao prijedlog da se ta ulica imenuje po poginulom bojniku Rudolfu Kolaku. Ovakav prijedlog nije se svidjelo svim članovima Odbora koji su imenovanje tako značajne prometnice po jednom branitelju ocijenili pogrešnim. Istaknuli su kako se poginulima dižu spomenici.

Akademik Petar Šimunović koji je član radne skupine Odbora istaknuo je kako većina ulica u tom dijelu Dubrave ime nosi po obližnjim selima.

– Tako je Oporovečka dobila ime po Oporovcu. Ukoliko želimo tu reprezentativnu ulicu imenovati po nekom motivu iz Domovinskog rata onda bi ju mogli imenovati po Oluji –  kazao je Šimunović.

Dio članova Odbora složio se s konstatacijom da bi bilo primjerenije da se po Kolaku imenuje neka manja ulica dok bi se neimenovana prometnica (koju svi zovu Oporovečkom) trebala imenovati nekako drugačije.

Ideju da se ipak podrži prijedlog branio je predsjednik Odbora Marin Knezović koji je podsjetio članove Odbora kako su na tematskoj sjednici postigli dogovor da se mjesnoj samoupravi omogući da neku lokalnu javnu površinu imenuju po nekom branitelju iz njihovog okruženja.

Unatoč žustroj raspravi zastupnici su na kraju popustili te je jednoglasno podržan prijedlog da se ta prometnica imenuje po Rudolfu Kolaku.