Otvorena knjižnica vrijedna više od 21 milijun kn

Autor:: Tanja Molvarec 12/7/2012 15:45

U samom srcu naselja Sopnica Jelkovec otvorena je prva samostojeća knjižnica koja je dio Knjižnica grada Zagreba. Temelji za ovu modernu knjižnicu postavljeni su 2009. godine, a riječ je o investiciji vrijednoj 21 milijun i 400 tisuća kuna.

-.-PrtSc Jabuka TV-.-– Drago mi je što smo dočekali ovaj dan. Fond knjižnice je više od 12 tisuća svezaka knjiga za odrasle i četiri tisuće svezaka za djecu. Zaposleno je deset osoba, a knjižnica će raditi od 8 ujutro do 20 sati navečer – kazala je Dubravka Prlić, voditeljica knjižnice Sesvete.

Knjižnica se prostire na četiri etaže. Na samom ulazu pokraj prijamnog pulta članovi će moći pročitati sve što piše u dnevnom tisku, dok je na prvom katu smješten pravi dječji svijet, pun slikovnica, bojanki i dječje literature, stripova. Posljednji kat je rezerviran za odrasle.

– Želja mi je da ova knjižnica bude kao drugi dom stanovnicima naselja ali i svima u četvrti Sesvete. Tu imamo i osnovnu školu i srednju školu. Vjerujem da će knjižnica biti iznimno posjećena – kazala je Prlić.

Slavlje povodom otvorenja je bilo dvostruko jer Knjižnice grada Zagreba obilježavaju i svoj 105. rođendan. Kako bi atmosfera bila usitinu vesela i svečana s obzirom da je riječ o vrlo vrijednom projektu, zasvirali su i članovi KGZ benda. Zamjenica gradonačelnika imala je tu čast otvoriti novu knjižnicu koja će sigurno privuči stanovnike naselja Sopnica Jelkovec, ali i četvrti Sesvete.

– Drago mi je da imamo ovakav objekt u našem gradu.Često se spominej recesija, ali vjerujem da je ovo dobra investicija – kazala je Jelena Pavićić Vukičević, zamjenica gradonačelnika.

Knjižnica Jelkovec za sve će korisnike raditi od 8 ujutro do 20 sati navečer. Međutim, da nije sve tako bajno svjedoči i činjenica da su ostale knjižnice diljem grada u neadekvatnim prostorima.

– Želimo u idućoj godini da nam se i to ostvari i da dobijemo novu gradsku knjižnicu koja će biti adekvatnija – kazala je Davorka Bastić, ravnateljica Knjižnice grada Zagreba.