Tomašević: Ako je Hasanbegović radnik u kulturi, ja sam astronaut!

Slična situacija se ponavlja i kada je stranačka kolegica Zlatka Hasanbegovića, Bruna Esih u pitanju- ona je predložena za članicu Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Zlatko Hasasnbegović imenovan je u Kazališno vijeće zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Očekivano-ne bez otpora oporbe.

– Izbor gospodina Hasanbegovića, čiji ja ugled ne dovodim u pitanje, nije korektan iz razloga stručnosti kazališta. Kazališna vijeća su osmišljena kako bi smanjila utjecaj politike na kazališta – kazao je Marko Torjanac, gradski zastupnik.

Tomislav Tomašević ovaj je izbor nazvao političkom trgovinom.

– Ja znam za nekoliko uglednih umjetnika u kulturi u ovoj Skupštini, primjerice Anu Rucner, ali nisam znao da je gospodin Zlatko Hasanbegović ugledni umjetnik niti da je radnik u kulturi – izjavio je Tomislav Tomašević.

A slična situacija se ponavlja i kada je stranačka kolegica Zlatka Hasanbegovića, Bruna Esih u pitanju. Ona je predložena za članicu Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

– Tamo imamo zastupnicu Brunu Esih u Upravnom vijeću koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Vi niste bili čak ni ministrica kulture, pa bi volio vidjeti na koji način mi donosimo ovakve odluke koje nisu u skladu ni sa Zakonom o kazalištama ni sa Zakonom o upravljanju ustanovama u kulturi- dodaje Tomašević.

Tomislavu Stojaku iz HNS-a sporna je i činjenica da bez obzira na rad u kulturi, članovi vijeća ne bi trebali biti gradski zastupnici.

– Mislim da gradski zastupnici u ovom slučaju ne bi trebali biti članovi kulturnih vijeća, nego da stranke daju kvalitetne ljude da širimo kvalitetu u kulturi, jer nismo mi baš najpametniji – izjavio je Tomislav Stojak.

Odluka koalicijskih partnera u Zagrebu, a prije svega gradonačelnika Bandića, da u gradskoj kvoti imenuje Zlatka Hasanbegovića za člana kazališnog vijeća HNK može rezultirati samo ideološkim obračunom i potpunom devastacijom te vodeće nacionalne kazališne kuće, opominju iz Nove ljevice. No, s 27 glasova za, prihvaćeni su prijedlozi članova kulturnih vijeća.

– Ako je gospodin Hasanbegović radnik u kulturi, onda sam ja astronaut – ogorčen je bio Tomislav Tomašević.