Tim Aktivne Hrvatske upozorava na posljedice neredovite tjelesne aktivnosti

Generalni partner Aktivne Hrvatske u devetoj sezoni je HEP.

FOTO: Filip Popović

Godina dana pandemije korona virusa imat će nesagledive posljedice kako fizičko tako i na mentalno zdravlje građana Hrvatske, upozorava stručni tim Aktivne Hrvatske koji će u devetoj će sezoni vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta educirati u svim regijama Hrvatske.

Iz tima ističu kako usporavanje životnih navika i nemogućnost redovitog vježbanja u narednim će godinama rezultirati porastom pretilosti i drugih bolesti zbog čega su dani pred nama idealni za povratak redovnoj tjelesnoj aktivnosti.

FOTO: Filip Popović

“Ova godina je godina u kojoj trebamo hitnu promjenu. Podaci dobiveni iz različitih istraživanja tijekom pandemije ukazuju koliko je važno biti tjelesno aktivan. Kako bi pomogao u aktivaciji građana Hrvatske tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pripremio je treninge. Sudjelovanjem u projektu Aktivne Hrvatske zajedno ćemo vježbati i aktivirati cijeli organizam kako bismo tijelo što brže vratili u formu“, izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.

FOTO: Filip Popović

Aktivna Hrvatska održat će treninge i radionice na otvorenom u Krapini 27. ožujka, Kostreni 24. travnja, Sisku 15. svibnja, 5. lipnja u Makarskoj, 14. srpnja u Falkensteiner Resortu Punta Skala u Petrčanima, 28. kolovoza u Vinkovcima te finalni trening 18. rujna u Zagrebu. Svi treninzi su na otvorenom i besplatni za sve vježbače. Zbog ograničenog broja vježbača uslijed epidemioloških preporuka potrebno se prijaviti za trening na www.aktivnahrvatska.hr.

FOTO: Filip Popović

„Godina koja je iza nas često se gleda u negativnom aspektu, no to je i godina kada smo imali prilike osvijestiti važne stvari u životu i približiti se zdravlju. Više nego ikad važno je razumjeti da su mentalno i tjelesno zdravlje, kao i hrana koju unosimo u sebe, nerazdvojni i čine jednu cijelovitu priču. Projekt Aktivne Hrvatske nudi nam svima priliku za izgradnju zdravlja upravo na takav jedan cijelovit način koju ne smijemo propustiti. Svjedoci smo vremena kad se priča o bolesti dok se ne nude načini kako raditi na sebi i ojačati se. Aktivna Hrvatska mijenja tu priču i okreće novu stranicu’’, izjavili su Ana i Igor Čerenšek koji vode radionice Mentalnog treninga.

Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvima Predsjednika RH Zorana Milanovića te Ministarstva turizma i sporta. Partneri su Hrvatski olimpijski odbor te Hrvatska liječnička komora.