Objavljeni novi vodiči za obnovu građevina nakon potresa

Sadrže osnovne informacije o načinu podnošenja zahtjeva za uklanjanje i obnovu zgrada, kao i za gradnju zamjenskih obiteljskih kuća.

FOTO: Ivan Novosel

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine izradilo je nove vodiče za obnovu građevina nakon potresa koji sadrže osnovne informacije za građane o načinu podnošenja zahtjeva za uklanjanje i obnovu zgrada oštećenih u razornim potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020., kao i za gradnju zamjenskih obiteljskih kuća, stoji u njihovoj objavi.

„Ovi vodiči još su jedan način kojim našim građanima želimo maksimalno pomoći u predstojećem procesu obnove te im olakšati odluke koje će morati i sami donositi u vezi svojih nekretnina koje su oštećene u nekom od razornih potresa koji su nas pogodili u proteklih godinu dana“, ističe ministar Darko Horvat.

Horvat je dodao i kako su od jučer otvorena vrata Informativnog centra „Obnova“ u Zagrebu, na adresi Ulica kneza Mislava 2, u kojem građani na jednom mjestu također mogu dobiti sve potrebne informacije te predati i sami zahtjev za obnovu.

U tome će im svakog radnog dana od 9-17 sati te subotom od 8-13 sati na usluzi biti službenici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, te djelatnici Fonda za obnovu, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kao i Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Vodič za obnovu građevina na području Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije preuzmite OVDJE.