Taksisti ometaju vozače, odbijaju voziti invalide

Autor: Sanjin Španović 10/21/2010 16:32

Zagrebački taksisti od jutros su u štrajku. No, za razliku od prošlog štrajka koji je bio pasivan ovaj puta su odlučili ometati građane u normalnom životu blokiranjem prometa. U sve tri trake su vozili usporeno i tako još više razbjesnili građane Zagreba od kojih su mnogi ljutito zvali i našu redakciju.

Glasnogovornik zagrebačkog taksi udružena Mirsad Hukić u razgovoru je ostavio dojam da mu nije žao što se to događa.

– Taksisti se voze od jednog stajališta na drugi. Premještaju se i voze malo sporije – rekao nam je Hukić.

Na naše pitanje jesu li svjesni da su građani ljuti zbog toga odgovara:

– Jasno mi je to, ali eto tako je – rekao je Hukić.

Šprem i Čović zajedno pomažu invalidima u prijevozu u Zagrebu

No, osim blokiranja prometa, taksisti su odlučili ne voziti građane sa invaliditetom. Tako su jednu od njih jutros odbili prevesti poručivši joj da se za prijevoz obrati predsjedniku Skupštine Borisu Špremu kojeg krive za ovaj štrajk.

Šprem kaže da mu se ta gospođa javila, te iznijela svoj problem.

– Gospođi smo objasnili o čemu se radi i ona je sve shvatila. Ponukan ovakvim ponašanjem predložio sam Upravi Holdinga, a predsjednik Uprave Ivo Čović je to prihvatio da ZET-ova specijalna vozila za medicinsku pomoć budu na usluzi osobama sa invalididetom i da ih možemo prevoziti dok god taksisti štrajkaju – rekao nam je Šprem.

Nije želio ništa komentirati oko štrajka već je najavio konferenciju za medije u petak u podne na kojoj će izreći svoj stav i najaviti izgled odluke koji će SDP poslati u proceduru što je danas Davor Bernardić i najavio.

Hitna pomoć: Spremni smo uskočiti i pomoći

Osim ZET-a potvrdio je i da je kontaktirao i Slobodanku Keleuvu, ravnateljicu Hitne službe. Šefica smjene Hitne Službe Mirjana Sorić ispričala nam je kako će Hitna biti na potpunom raspolaganju građanima kojima je taj prijevoz neophodan.

– Ukoliko netko neće moći sam ići mi smo spremni uskočiti, i to smo Špremu rekli. Ali, apeliramo na građane da ne zovu za svaki manji problem, nego za one u kojima im je prijevoz zaista potreban – rekla nam je Mirjana Sorić.