Medveščak i Blanka za sretnija djetinjstva djece

Autor:: G.B. / UNICEF 10/21/2010 16:23

Šansu da dožive advent u Salzbugu s hokejašima Medveščaka ili poduku o skoku u vis od najbolje europske atletičarke Blanke Vlašić, dobit će gosti UNICEF-ovog humanitarnog ‘Bala za sretnija djetinjstva’ koji će se održati u petak, 29. listopada, u 19 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.  

-.-Jurica Galoić/ Pixsell-.-Bal je posvećen prikupljanju sredstava za UNICEF-ovu akciju ‘Svako dijete treba obitelj’ kojom se nastoji unaprijediti udomiteljska skrb u Hrvatskoj te omogućiti da više od 1000 djece u Hrvatskoj koja trenutno žive u institucionalnoj skrbi, dobiju priliku za odrastanje u toplom, obiteljskom okruženju. 

Večer humanosti i elegancije, kroz koju će goste voditi Danijela Trbović, okupit će brojne goste iz javnog života i korporativnog svijeta koji će kupnjom ulaznice donirati sredstva za jačanje udomiteljstva u Hrvatskoj. 

Goste očekuje glazbeno-zabavni program u kojem će nastupiti pjevačke zvijezde Massimo Savić i Natali Dizdar. Najzanimljiviji dio ‘Bala za sretnija djetinjstva’ bit će ‘Aukcija jedinstvenih iskustava’ u kojoj će gostima za nadmetanje u ponudama biti na raspolaganju uistinu nesvakidašnja iskustva koja inače nije moguće kupiti novcem. Uz ‘Medvjede’ i Zorana Šprajca, svoje vrijeme su ”donirali” i Blanka Vlašić, Toni Kukoč i zlatna vaterpolo reprezentacija. 

Akcija ‘Svako dijete treba obitelj’ pokrenuta je u partnerstvu s Ministarstvom zdravstva  i socijalne skrbi pokrenuta 2005. godine, a do sad je izazvala niz pozitivnih promjena u poimanju i praksi udomiteljstva među stručnjacima i široj javnosti. Vrijednost ove akcije prepoznala je i predsjednica Vlade Republike Hrvatske, Jadranka Kosor, koja je i visoka pokroviteljica Bala za sretnija djetinjstva.