Svjetski dan biljnog mlijeka

Trenutna ponuda biljnih mlijeka u ugostiteljskim objektima u posljednjih je nekoliko godina porasla

Svjetski dan biljnih mlijeka obilježio se 22. kolovoza, a tim su povodom, naglašavajući važnost i dobrobiti biljnih mlijeka za okoliš i zdravlje ljudi, na glavnom zagrebačkom trgu Prijatelji životinja odlučili svoje sugrađane počastiti kavom s biljnim mlijekom.

Iz udruge naglašavaju kako su proizvodi od biljnog mlijeka danas vrlo dostupni u našim trgovinama.

Kako bi podigli svijest o prisutnosti i dobrobitima biljnog mlijeka, Prijatelji životinja napravili su i brošuru namijenjenu ugostiteljima kako bi im olakšala inkorporiranje biljnih mlijeka u svoju ponudu.

Trenutna ponuda biljnih mlijeka u ugostiteljskim objektima u posljednjih je nekoliko godina porasla, ali ipak ima prostora za napredak.

Prijatelji životinja istaknuli su i brojne prednosti korištenja biljnih mlijeka, navodeći kako je ono bolje i za ljude i za životinje te za cijeli naš planet.

S porastom broja ljudi koji ne jedu životinje i životinjske proizvode, poraslo je i tržište vegetarijanskih i veganskih proizvoda pa su se zato i neki OPG-ovi odlučili za proizvodnju biljnih mlijeka.

Iz udruge naglašavaju kako je broj vegetarijanaca i vegana u porastu te se nadaju da će u bližoj budućnosti svaki ugostiteljski objekt u svojoj ponudi imati proizvode od biljnog mlijeka.