Studenti bijesni – prosvjeduju protiv uvođenja COVID potvrda

Studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave ni boraviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Slično spremaju i na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Studenti FFZG-a su se pobunili protiv novih mjera Stožera te priključili subotnjem antivakserskom prosvjedu na Markovom trgu. U medijima su se pojavili naslovi s parolama koje su studenti uzvikivali: “Sotone!“, “Iluminati, maknite se!”, sve pod frazom “Jako smo pametni i obrazovani, ne dozvoljavamo da nam se ispere mozak!”.

Prosvjedno raspoloženje nastavilo se i nakon vikenda, u ponedjeljak ispred FFZG-a gdje su studenti simbolično palili lampione te ih postavili na dio ulaza gdje prolaze osobe s invaliditetom i tako tim studentima zapriječili ulaz u zgradu.

“Poštujući odluke Stožera i Ministarstva mi moramo kontrolirati sve naše zaposlenike i studente na ulasku na fakultet. Mi smo komplicirana i velika ustanova i tokom naredna dva tjedna ćemo lijepo pokušati dobiti praksu i vidjeti kako se to radi”, pojašnjava dekan i nadodaje kako će nakon iduća dva tjedna donijeti odluku kako će se nastava organizirati nakon toga, slušajući sve odluke i preporuke koje donesu nadležna tijela.

Probni period od 2 tjedna je započeo, a zaposlenici FFZG-a podijeljeni su u smjene za provjeravanje COVID potvrda pri ulasku na fakultet, i barem za sada – sve prolazi u najboljem redu.