Sve je spremno za 50. izdanje Kutije šibica

Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena.

Vrhunske malonogometne utakmice, 212 momčadi, 1260 igrača iz 6 zemalja, tri sportske dvorane, uzavrela atmosfera, spektakularna završnica i legendarno druženje na Štefanje- sve vas ovo očekuje na jubilarnom 50. izdanju malonogometnog turnira Kutija šibica koji će se održati od 27. studenog do 29. prosinca.

Kutija šibica puno je toga dala Zagrebu, Hrvatskoj, malom nogometu i sportu, a za ovo posebno jubilarno izdanje, predstavljena je monografija “Hram malog nogometa – 50. godina Kutije šibica“, koja će se čitati s posebnim veseljem. Iza svega stoje brojni sportski novinari i znalci, na čelu s Antonom Samovojskom, sportskim novinarom i bivšim igračem Kutije.

– Sam naslov je indikativan i govori apsolutno sve jer pedeset godina nije malo i zlatni jubilej je poseban događaj. Knjiga je spomenik, svjedok vremena, ona je neobično vrijedna, jer nam ne dopušta da zaboravimo. Emocija, radost, ljubav ili podatak, slika koju smo zaboravili. Sve to postoji u našoj maloj, a opet velikoj Kutiji. Brojke, kojima se, među ostalim, bavi i naša monografija, uvijek su opasne, jer najčešće imaju neobičnu vrlinu da se nikada ne slažu. Čovjek spomene stotine, pa i tisuće imena, mnoge ljude sačuva od zaborava i nitko ga stoga neće pohvaliti, ali ako zaboravi samo jednoga svi će mu to spočitati. Stoga ne mogu učiniti ništa drugo nego još jednom nakloniti se
svima koji su pridonijeli da Kutija šibica doživi 50. obljetnicu – izjavio je Anton Samovojska.