Stojak: Radna mjesta u Holdingu plaćaju Zagrepčani, ne svemirci!

Nakon što je još od kolovoza prošle godine Antikorupcijsko povjerenstvo Grada Zagreba pokrenulo nakon anonimne prijave pitanja vezana uz zapošljavanje u Holdingu, sve podružnice dostavile su svoju sistematizaciju zapošljavanja. Javno je dostupno koliko osoba nema odgovarajuću stručnu spremu za pojedina radna mjesta.

Članak iz rujna, pročitajte na sljedećem linku:

Gotovo 600 radnika Holdinga nema odgovarajuću stručnu spremu!


– Sve što se utvrdilo je dobro. Imamo sliku stanja koje Uprava može komentirati na svoj način. No, imamo još dosta crnih rupa, koje moramo ispraviti. To su radna mjesta koja plaćaju građani Grada Zagreba, a ne svemirci – izjavio je Tomislav Stojak, predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva.
– Napravljena je inventura. Poništen je kolektivni ugovor, ide se u ponovne razgovore i važno je da je sve ponovno pokrenuto – dodao je Dražen Štiglić, član Antikorupcijskog povjerenstva.

Krajem ožujka Zagrebački je holding u stalni radni odnos primio 670 agencijskih radnika, što su opravdali povećanim opsegom posla. Iako isplativija odluka i sigurnost za radnike, ponovno se otvara pitanje zadovoljavanja uvjeta.
– Utvđreno je da veliki broj radnika radi preko agencija, što je skuplje, godinama se obećavalo, zašto je to sada napravljeno, prosudite sami. Zabrinjava me da veliki dio tih agencijskih radnika nema odgovarajuću stručnu spremu za rad u Holdingu – dodaje Stojak.

Pročitajte detaljnije:

https://www.zagrebancija.com/zagrebacki-holding-stalni-radni-odnos-primio-670-radnika/

Kao zaključak, Antikorupcijsko povjerenstvo, Zagrebačkom će holdingu uputiti preporuku o jačoj i čvršćoj kontroli pri zapošljavanju.

Dio ovih problema dolazi i iz restrukturiranja Zagrebačkog holdinga, a više o tome pročitajte u članku iz listopada prošle godine.

Antikorupcijsko povjerenstvo o neučinkovitom restrukturiranju Holdinga