Zagrebački holding u stalni radni odnos primio 670 radnika

Na sastanku s agencijskim radnicima Zagrebačkog holdinga kojem su prisustvovali gradonačenik Milan Bandić , šefica Holdinga Ana Stojić Deban i voditelj Podružnice Zagrebačkih cesta Ante Todorić dogovoreno je primanje u stalni radni odnos onih agencijskih radnika zaposlenih dulje od 6 mjeseci.

-U razdoblju od 1.travnja  do 1.svibnja većina radnika Zagrebačkog holdinga koji rade putem agencije bit će primljena u stalni radni odnos. Radi se o brojci od 670 radnika koji trenutno osim u Zagrebačkim cestama rade i u Vodoopskrbi i odvodnji, Zrinjevcu i Gradskim grobljima dulje od šest mjeseci-govori šefica Holdinga Ana Stojić Deban.

Razlog zapošljavanja jest uspješnost poslovanja Zagrebačkog holdinga te povećan obujam posla. Upravo zbog toga Zagrebačke ceste u stalni su radni odnos primile 263 radnika.

-Zagrebačke ceste već duže vrijeme imaju povećan opseg posla, stoga su oni radnici koji već dulje vrijeme rade kao sezonci, agencijski radnici sada primljeni u stalni radni odnos- rekao je voditelj Podružnice Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

Stalni radni odnos, napominje Todorić, radnicima znači zajedništvo, pripadnost poduzeću i ono najvažnije, sigurnost.

No, podsjetimo kako je još u siječnju na sjednici Antikorupcijskog povjerenstva bilo riječi upravo o zapošljavanju u Holdingu.

Čak 565 radnika Zagrebačkog holdinga nema usklađenu stručnu spremu s pravilnikom. U Robnim terminalima 17 radnika trebalo je steći odgovarajući stupanj obrazovanja, a samo jedan je potpisao ugovor o školovanju- podatci su to izneseni na sjednici Antikorupcijskog povjerenstva.

– Meni je drago da na ovom povjerenstvu otvaramo tu temu i javnost s tim treba biti upoznata. Ne trebaju se tražiti glave, ali se treba tražiti odgovornost i rješenje. To nije problem od jučer, i ne može nitko reći da se nije znalo. Ako želimo živjeti u uređenom gradu, ovo je jedan od velikih problema. Zagrebački holding je institucija o kojem ovisi kvaliteta života u Gradu Zagrebu – rekao je tada predsjednik Antikorupcijskog Tomislav Stojak.

 

Iz Zagrebačkog holdinga tvrde kako je veliki broj tih radnika zaposlen prije novog pravilnika, te kako bi se u slučaju raskidanja ugovora o radu susreli s velikim brojem pojedinačnih tužbi.

Povjerenstvo je zatražilo od podružnica Zagrebačkog holdinga da dostavi podatke o vremenskom periodu zapošljavanja pojedinih ljudi kako bi se utvrdilo da se po istom ključu nije zapošljavalo i poslije donošenja pravilnika.