Sto godina rukometa u Ivanić-Gradu

Autor fotografije: Dražen Kopac

Sto godina rukometa u Ivanić-Gradu

Izvor fotografije:https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6933/sto-godina-rukometa-u-ivanic-gradu
Izvor fotografije:https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6933/sto-godina-rukometa-u-ivanic-gradu

 

Proslavljena je stota obljetnica rukometnog sporta u Ivanić-Gradu. Ivanić-Grad je još 1922. imao žensku hazena ekipu. Hazena, kao vrsta loptačke igre na otvorenom, preteča je rukometa. U prigodi obljetnice otvorena je izložba i predstavljena monografija 100 godina rukometa u Ivanić-Gradu. Urednik monografije je Zvonko Barilić.

„Rukomet je saživio s našim gradom i ušao pod kožu naših sugrađana. Generacije naših sugrađana upravo je rukometni sport povezao u zajedničku cjelinu. I osobno sam, kao igrač, kasnije i trener, vezan uz ovaj sport“, komentirao je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada. Svečanosti je, u ime Zagrebačke županije, prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović. Rekao je da je Ivanić-Grad grad rukometa i da će Županija, kako bi sportašima dvoranskih sportova osigurala adekvatne uvjete za treninge i natjecanja, obnoviti sportski pod u dvorani Žeravinec.

„Puno ulažemo u sport! Kada bude gotova gradnja dvorane u Graberju Ivanićkom u županiji više neće biti škole bez sportske dvorane“, poručio je Tomljenović.

Krešimir Krnjević, predsjednik Ženskoga rukometnog kluba Ivanić-Grad rekao je da rukomet spaja ljude i uči ih zajedništvu.

„Nama u Ivanić-Gradu rukomet je najljepša igra na svijetu“, ustvrdio je Krnjević.

Stotu obljetnicu rukometnog sporta u Ivanić-Gradu prisutnima su također čestitali Boris Mesarić, dopredsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza, i Hrvoje Šimić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora. Prisutni su bili i gosti iz prijateljskoga rukometnog kluba iz njemačkog Laimnaua.

 

Izvor:https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6933/sto-godina-rukometa-u-ivanic-gradu