Bučijada- 18 joj je godina tek!

Izvor:https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6934/bucijada

Jedna od najvećih manifestacija u Zagrebačkoj županiji – Bučijada u Ivanić-Gradu, postala je punoljetna!

Brojni posjetitelji tijekom vikenda uživali su u proizvodima od buče, a osim neizostavnog ulja, bučnice i koštica, veliki interes pobudili su kremšnita i pivo od buče, a sve te delicije mogle su se kušati i kupiti kod više od 160 izlagača.

U ime Zagrebačke županije, tradicionalnog pokrovitelja Bučijade, manifestaciji je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović. „Ova manifestacija postigla je svoj cilj! Okupila je izlagače koji su pronašli svoje tržište. Prije dvadesetak godina buča je bila sirotinjska namirnica, a danas se kao delicija nudi u restoranima“, rekao je Tomljenović.

„Svake godine nam raste broj izlagača i posjetitelja. To je događanje u kojem želimo predstaviti naše proizvođače i dati naglasak na njihov trud i rad koji ulažu“, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

„Bučijada opet raste i vodeća je manifestacija takvog tipa u županiji. Od male manifestacije, s par OPG-ova, narasla je do ovoga što danas imamo. Ovaj kraj je tradicionalno vezan uz poljoprivredu, bogat proizvodnjom buča, pa mi je drago da je Grad prepoznao poticanje udruživanja, promocije i podizanja kvalitete proizvoda“, rekao je izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i zastupnik naglasio je kako je zadovoljan iznimno velikom posjećenošću.

„Velika ponuda, odlična organizacija i brojni sadržaji, slika su upornosti, rada i truda organizatora, na čemu im čestitam. Ova manifestacija važna je za razvoj ovog kraja, ali i za razvoj poljoprivredne proizvodnje i gospodarstva”, rekao je Bošnjaković.

 

Izvor:https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6934/bucijada

Izvor fotografija:https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6934/bucijada