SPEKTAKL U CIBONI: I nakon više od 40 godina karijere, Željko Bebek žari i pali glazbenom scenom!

Bila je to večer za pamćenje, koncert koji je na najbolji mogući način otvorio regionalnu turneju Željka Bebeka, koja već idući petak 16. ožujka stiže u Osijek, 24. ožujka u Split, a 21. travnja u beogradski Sava centar, nakon kojeg će uslijediti i novi koncerti

FOTO: Goran Berović

– Zagrebe! Dobrodošli na turneju ‘Ono nešto naše’!

Ovim je riječima, u rasprodanoj dvorani Dražen Petrović, popularnoj Ciboni, Željko Bebek uspješno započeo turneju, potvrđujući tako i ovaj put da je jedan od najpopularnijih pjevača na ovim prostorima s više od 40 godina uspješne glazbene karijere iza sebe.

– Zaista smo uživali na pozornici. Ovo je uistinu bio jedan veliki užitak. Hvala svim glazbenicima koji su večeras bili sa mnom na pozornici, a posebno hvala svima u publici koji su mi dali toliku pozornost da sam se osjećao počašćeno što stojim upravo ispred njih. Želim se zahvaliti i Dallas Recordsu i njihovoj ekipi koja je organizirala ovu našu turneju. Opravdat ćemo njihovo povjerenje zajedno s publikom, tako da ćemo 2018. pamtiti po Željku Bebeku i turneji ‘Ono nešto naše’.

FOTO: Goran Berović

Tri je puna sata trajao spektakl u Ciboni, a uz podršku sjajnog benda u proširenom sastavu s gudačima, brass sekcijom i pratećim vokalima koji je vodio njegov producent Branimir Mihaljević, maestralno je Bebek protutnjao kroz sve dijelove svoje duge, uspješne i bogate karijere. Iznenađenje večeri bilo je kada su se Željko Bebek i Branimir Mihaljević pojavili na maloj bini u publici praćeni sinovima Zvonimirom Bebekom na gitari te Markom i Matejom Mihaljevićem na drugoj gitari i violini.

FOTO: Goran Berović

– Lakše je nama odraslima, imamo puno rutine u svemu. Sinovi su sjajni glazbenici, mladi ljudi kojima je ova predstava puno veća nego nama, iako mi nosimo veliku odgovornost. Oni su toliko uživali u tome. Vidio sam da su imali zamrznute osmijehe koji im jednostavno nisu silazili s lica. Drago mi je da su bili ovako dobri, premda u to nisam ni sumnjao. Isto tako, bio sam jako počašćen večeras i nastupom s Frankom. Otpjevali smo tu legendarnu pjesmu koju sam prvi put u životu nakon studija pjevao upravo večeras. Sjajno je ona to otpjevala i ovim putem moram reći – imajte povjerenja u Franku na njenom putu za Eurosong – poručio je Bebek.

FOTO: Goran Berović

Bila je to večer za pamćenje, koncert koji je na najbolji mogući način otvorio regionalnu turneju Željka Bebeka, koja već idući petak stiže u Osijek, potom u Split, a nakon toga i u beogradski Sava centar.

– Jako se radujem koncertu u Osijeku posebno zato jer je Osijek prvi grad u kojem sam na početku karijere imao koncert, nakon Sarajeva 1974. godine. Tadašnja publika u Osijeku, to su bili moji vršnjaci, za koje ne znam idu li i danas na koncerte, ali njihova ljubav i žar prema glazbi koju su nam pokazali tada, vjerujem da je ostala u njima – zaključio je legendarni pjevač.