Snage zagrebačke civilne zaštite proslavile svoj dan

Svim pripadnicima Civilne zaštite Grada Zagreba kao i svim pripadnicima civilne zaštite diljem Hrvatske zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera Luka Korlaet je čestitao njihov praznik, te zahvalio na vremenu i trudu uloženom u rad za dobrobit zajednice. Ujedno je pozvao sve zainteresirane punoljetne osobe s prebivalištem na području grada Zagreba da se priključe postrojbama civilne zaštite opće namjene i doprinesu spremnosti našeg Grada na izvanredne događaje.

 

Pripadnici MUP-a, HGSS-a, Crvenog križa, NZJZ “Andrija Štampar” i mnogi drugi članovi zagrebačke civilne zaštite demonstrirali su svoje snage i opremu.

Oprema kojom su domaće snage pomagale potresom pogođenoj Turskoj, četveronošci iz Udruge za obuku potražnih pasa koji pronalaze ljude pod ruševinama te svima prepoznatljiva kola zagrebačkih vatrogasaca. Sve to moglo se vidjeti na smotri na Europskom trgu u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite.

Ondje su pripadnici MUP-a, HGSS-a, Crvenog križa, NZJZ “Andrija Štampar” i mnogi drugi pripadnici zagrebačke civilne zaštite demonstrirali svoje snage i opremu. Načelnik zagrebačkog Stožera civilne zaštite Luka Korlaet izvijestio kako u glavnom gradu taj sustav uspješnoj funkcionira od 1938. kada je osnovana prva škola civilne zaštite. Danas u tom sektoru djeluje više od pet tisuća službenika. 

-U metropoli je to na zavidnoj razini i nastojat ćemo jačati sustav kroz vježbe i informiranjem Zagrepčana kako bi ih potaknuli da i sami kroz volontiranje postanu dio te predivne priče- istaknuo je Korlaet.