Sanja Cvjetko Jelić: “Stanovnici Sigeta su izloženi političkoj manipulaciji”

Gradski čelnici iznenađeni informacijom kako iza peticije "Protiv izgradnje poslovnog centra u Sigetu!" stoji politička organizacija Zagreb je NAŠ

Svima je već poznata priča kako se zagrebačko naselje Siget nalazi u sličnoj situaciji koju smo imali priliku pratiti u nekoliko kilometara udaljenoj Savici. Naime, između Ulice Siget i Froudeove ulice namjerava se izgraditi poslovna zgrada visine do devet etaža. Nekolicina lokalnih stanovnika iz tog je razloga pokrenula peticiju jer kako kažu, dosta im je betonizacije zelenih površina u Novom Zagrebu. No, informacija da su glavni pokretači peticije vijećnici Mjesnog odbora Siget ujedno i članovi političke organizacije Zagreb je NAŠ, iznenadila je čelne ljude Grada Zagreba.

– Mislim da su pokretači peticije prvo trebali biti iskreni prema građanima. Ako se radi o političkoj stranci onda je ta stranka na peticiji trebala jasno istaknuti svoje ime. Građani su ovdje zavedeni, jer su neki od njih smatrali da je s druge strane skupina lokalnih građana koji imaju ideju vezanu za sporni prostor, pa su ih možda iz susjedske empatije htjeli podržati. Mislim da bi se stvar uistinu promijenila da su građani znali tu informaciju i da ne bi bili suglasni da se nad njima na neki način provodi politička manipulacija – objasnila je Sanja Cvjetko Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada

Neslužbeno doznajemo kako su potpisnici peticije najavili i podizanje šatora kako bi se suprotstavili izgradnji.

– Mene kao čovjeka takve geste rastužuju. Da smo nakon Drugog svjetskog rata imali takvo stanje duha neboder na Trgu bana Josipa Jelačića nikada ne bi imali. Ne bi imali ni neke od najznačajnijih građevina kojima se danas ponosimo u Gradu Zagrebu. Ono što je nama potrebno jest vizija i odlučnost da odluke sprovedemo u djela – dodala je Sanja Cvjetko Jerković.

Uklapa li se u tu viziju i poslovna zgrada u Sigetu, hoće li peticija imati učinka, te hoćemo li možda imati presliku šatora iz Savske u Siget znat ćemo početkom rujna.