Grad Zagreb nabavlja zastave za 5 milijuna kuna; Etlinger poručuje kako se domoljublje ne dokazuje rasipništvom

Gradske probleme ne možeš sakriti iza zastave. Ovo je pretjerivanje. Kada na tih 30 tisuća zastava pridodamo 3 tisuće koje su nabavljene u svibnju ispadne da svakih 24 stanovnika ima jednu vlastitu zastavu, izračunao je kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Dominik Etlinger, Foto: Sarah Srdar Žiljak

Dominik Etlinger, kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a osvrnuo se na javni poziv Grada Zagreba za nabavu ukupno 30 tisuća zastava koje ćemo platiti više od 5,2 milijuna kuna.

– Domoljublje se ne iskazuje rasipništvom. Gradske probleme ne možeš sakriti iza zastave. Ovo je pretjerivanje. Kada na tih 30 tisuća zastava pridodamo 3 tisuće koje su nabavljene u svibnju ispadne da svakih 24 stanovnika ima jednu vlastitu zastavu. Pravi domoljubni čin je plaćanje poreza, ulaganje u obrazovanje i briga o zaštiti okoliša. Stoga, pozivam gospodina Bandića da više sredstava izdvoji za vrtiće i škole, zatvori Jakuševec i na vrijeme podmiruje porezne obveze i tako pokaže koliki je domoljub. Lako je s tuđim zastavama mahati… Siguran sam da se s time slažu i vrli partneri iz NZH i HDZ-a – poručuje Etlinger.