FER-ovci u Zagreb doveli Europski kongres studenata elektrotehnike i računarstva

Europski kongres studenata elektrotehnike i računarstva trajat će od 5. do 12. listopada, a Zagreb će posjetiti preko 150 studenata iz 28 europskih zemalja

Europski kongres studenata elektrotehnike i računarstva stigao je u Zagreb zahvaljujući marljivosti pet studenata FER-a, te Europskoj udruzi studenata elektrotehnike i računarstva – EESTEC. Riječ je o najvećem godišnjem okupljanju studenata tog znanstvenog podučja.

– Kongres je jako važan događaj za udrugu EESTEC, jer se donose važne odluke njenom djelovanju. Osim toga, u sklopu kongresa organizirane su radne sjednice, te rasprave na kojima dogovaramo internacionalne i regionalne projekte – ispričala je Anamarija Jukić, koordinator Europskog kongresa studenata elektrotehnike i računarstva.

Za trajanja kongresa, od 5. do 12. listopada, u Zagrebu će boraviti preko 150 studenata iz 28 zemalja koji će proslaviti i 10. godišnjicu djelovanja EESTEC LC Zagreb.

– EESTEC je Europska udruga studenata elektrotehnike i računarstva. Osnovana 1986. u Delftu, a od 2007. je prisutna i u Zagrebu. Glavni cilj nam je razvoj, promocija i suradnja studenata elektrotehnike i računarstva. Kako bi to postigli organiziramo različite radionice i susrete u koje uvijek pokušavamo uključiti studente FER-a – dodala je Anamarija Jukić.

Promocija Zagreba, te Hrvatske kao zemlje znanja jedna je od najboljih posljedica ove manifestacije.

– Tehnologija je svugdje oko nas i imat ćemo priliku čuti što o tome kažu studenti, a s druge strane vjerujem da je ovo susret koji će ih uputiti u profesionalne vode – rekla je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

U vrijeme kada mladi intelektualci napuštaju našu zemlju u potrazi za boljim poslovnim prilikama, ovaj događaj možda je pokazatelj kako je tom negativnom trendu konačno došao kraj.