Prva grupa osoba s invaliditetom otputovala na ljetovanje u Novi Vinodolski

- Ukupno je za ljetovanje  osoba s invaliditetom izdvojeno 450 tisuća kuna iz proračuna Grada Zagreba - naglasila je pročelnica GU za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić

Na sedmodnevno besplatno  ljetovanje u Dom Crvenog križa u Novi Vinodolski jutros je otputovala prva grupa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a ispratio ih je gradonačelnik Milan Bandić te im poželio sretan put i ugodno druženje.

– Ovo ljeto otputovat će ukupno 400 korisnika djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a danas putuje 152 korisnika iz Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba, Udruge slijepih Zagreb,  Udruge za autizam Zagreb, Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Doma za odrasle osobe Zagreb i Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava – istaknula je pročelnica GU za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

– Za njih su u Villi Rustici organizirana tri obroka i jedan međuobrok, stručni nadzor i zdravstvena njega, rekreativne, plesne i glazbene radionice kojima upotpunjuju vrijeme. Također kao i prethodnih godina ispred našeg Gradskog ureda šaljemo na ljetovanje i djecu iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa. Ukupno je za ljetovanje  osoba s invaliditetom izdvojeno 450 tisuća kuna iz proračuna Grada Zagreba – dodala je pročelnica.