Proslavljeno 10 godina župe u Kerestincu

Autor:: Grad Sveta Nedelja 9/20/2011 16:25

Takozvana vanjska proslava blagdana župe Uzvišenja svetoga križa iz Kerestinca u ponedjeljak je bila posebno svečana. Riječ je, naime, o 10. godišnjici postojanja ove župe, jedne od manjih i najmlađih u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Misno slavlje u crkvi predvodio je pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski, koji je u svom prvom pohodu ovoj župi čestitao okupljenim vjernicima na jubileju te izrazio posebno zadovoljstvo što u crkvi vidi puno mladih. Napomenuo je i potrebu otvaranja crkve i župe općenito, a posebno ovakvih rastućih župa, javnosti i javnome životu.

Sadašnji, a i prijašnji upravitelj ove župe, vlč. Božidar Cindori, zahvalio je preuzvišenom biskupu na bogoslužju te kratko podsjetio na osnivanje kerestinečke župe. Potrebu za tim prije više od 10 godina prepoznao je sadašnji dekan i župnik svetonedeljske župe, preč. Dragutin Bubnjar – rekao je Cindori.

Župu je potom gradio njezin prvi župnik vlč. Zlatko Koren, nastavio je vlč. Tomislav Petranović, a za njim i sada pokojni župnik, vlč. Stjepan Vuglovečki, koji je umro prije dvije godine na sam blagdan župe, 14. rujna.

Nakon njegove smrti župa ponovno dolazi pod upravu Božidara Cindorija, koji, zbog obilja posla u župi Blaženog Alojzija Stepinca, pastoralni rad u župi Uzvišenja svetoga Križa uglavnom prepušta svojem župnom vikaru Odilonu Singbu uz kojega se župa nastavlja razvijati i rasti.