Invalidi rada napokon dobili novi prostor u gradu

Autor: Dunja Dulčić 9/20/2011 17:26

U ulici Hrgovići u Zagrebu u utorak je otvoren novi poslovni prostor Hrvatskog saveza udruga invalida rada. Osobe koje su ozljedom na radu ostale trajni invalidi, a kojih je u Hrvatskoj više od 250.000, napokon su dobile adekvatan zagrebački prostor namijenjen djelovanju Saveza.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Što za njih predstavlja ovaj prostor rekao nam je predsjednik HSUIR- a Joža Petrać.

– Nakon 44 godine uspješnog rada i djelovanja, koje smo obavljali  u 25 ”kvadrata”, napokon smo dobili adekvatan prostor. Doduše, bilo je i manje ljudi, ali sad smo uspjeli ekipirati malo više pa smo i skupili i nešto dodatne opreme – istaknuo je Joža Petrać, predsjednik Udruge.

Otvorenju je bio nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je održao prigodni govor. Istaknuo je važnost ove Udruge za sve invalide rada u njihovom svakodnevnom životu, a to isto je pojasnio i dr. Zorislav Bobuš, suradnik Saveza.

– Rad u Udruzi je za mnoge ljude jedino pravo socijalno uključivanje jer se nemaju gdje drugdje družiti, educirati i slično – zaključio je dr. Bobuš.

Iako je otvaranjem ovog prostora, prema riječima predsjednika Saveza Petrača, učinjeno mnogo za hrvatske invalide rada, još uvijek ostaju brojni problemi na čijem rješavanju treba raditi.

– Ako vam kažem jedan podatak, da sam ja bez obje noge, sa stopostotnim tjelesnim oštećenjem i imam tjelesnu odštetu 400 kn mjesečno, onda se tu trebaju i Bog i vrag rasplakati skupa, ali ja se osobno ne žalim – iskreno je rekao Ivica Lazić, član Saveza.