Prošetajte Marijinim Dvorom u Lužnici

Autor:

zapresic.hr

9/30/2013 13:39

Slaveći blagdan osnivača svoga reda sv. Vinka Paulskog, sestre milosrdnice su i ove godine organizirale Dan otvorenih vrata u Duhovnom centru Marijin Dvor u Lužnici obilježavajući tako i šestu godinu djelovanja.

Bila je to prilika brojnim građanima i drugim posjetiteljima grada da prošeću dvorcem i perivojem i uživaju u zanimljivim kulturnim sadržajima. Kiša koja je neumorno padala nije spriječila brojne obitelji da nedjelju provedu u prekrasnom ambijentu dvorca Lužnice i uživaju u zanimljivim sadržajima koje su i ove godine za njih pripremile sestre milosrdnice.

Dan otvorenih vrata započeo je svetom Misom koji je predvodio p. Niko Bilić, nakon koje su posjetitelji uz vodstvo časnih sestara imali mogućnost razgledati dvorac, dok je poslijepodne bilo rezervirano za povratak u prošlost.

Nakon kratkog bala Kraljevskih konja gostujuće udruge “Barokna lipicanska raskoš” iz Samobora, svi gosti su, u salonima dvorca, uživali u društvu dama i gospode iz 19.stoljeća. Svojim krinolinama i svečanim odorama članovi Umjetničke udruga “Plemićka mladež” iz Zaprešića dočarali su kulturu življenja u 19. stoljeću, ali i s početka 20. stoljeća te su se građani tako mogli družiti, primjerice, i s popularnim gospodinom Fulirom i članovima obitelji Šafranek.