Poznati japanski bubnjari nastupaju u Zagrebu

Autor: Stephanie Pojatina 9/30/2013 13:43

Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice uspostave hrvatsko-japanskih diplomatskih odnosa, u Zagrebu je organizirana Japanska kulturna jesen. U sklopu toga, u metropoli gostuju poznati japanski bubnjari Gocoo iz Tokija koji putuju svijetom već dugi niz godina, a sve kako bi upoznali ostale države s tradicionalnom japanskom kulturom.

– U ime Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj, pozivamo sve one koji uživaju u kulturnim događanjima poput ovih da sudjeluju u programu Japanske kulturne jeseni. Cilj nam je upoznati javnost s japaskom kulturom s nizom događanja koje će se odvijati tijekom jeseni – rekla je Chie Oshima, predstavnica Japana u Republici Hrvatskoj.

Večerašnji koncert, s nestrpljenjem očekuje Kaoly Asano, voditeljica bubnjarske grupe.

– Glazba povezuje ljude, ona je ritmična i mami nas na ples. Nadam se da će koncert dignuti publiku na noge i da ćemo svi zajedno zaplesati u ritmu bubnjeva naših krajeva – istaknula je Kaoly Asano, voditeljica Gocooa.

Ako je vjerovati da glazba liječi, ovi su nam bubnjari iskoristili priliku objasniti i zašto. Prema riječima Kaolyi Asane, glazba koja proizlazi iz bubnja je za dušu, a ne isključivo za uši.

– Snaga koju bubnjevi imaju je neopisiva, ona svakim udarcem ulazi duboko u naše tijelo i na taj nas način budi. Ona povezuje ljude i čini nas cijelima. Zato bubanj nije toliko instrument za uho, koliko je za dušu -naglasila je Kaoly Asano.

Nastup poznatih japanskih bubnjara samo je jedno u nizu događanja u sklopu Japanske kulturne jeseni u glavnom hrvatskom gradu.