Pronađite 5 minuta za zdravlje i obavite samopregled dojke i štitnjače

Autor: S.S., FOTO: www.zagreb.hr 1/30/2016 9:49

Obilježavanje Mimozinih dana će se održati u subotu, 30. siječnja 2016. godine, na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna i Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Događaju će se odazvati mnoge poznate osobe iz javnog života koje će od 9 do 14 sati prodavati grančice mimoze po cijeni od 10 kuna kako bi se prikupila sredstva za rad udruga organizatora Mimozinih dana. Akcija se odvija pod motom ‘5 minuta za zdravlje’ te se njome potiče građane na samopregled dojke i štitnjače.

Točno u podne u zrak će biti pušteno 500 žutih balona za novu nadu u život i ozdravljenje.

Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska je udruga koja radi na podizanju svijesti žena Hrvatske o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i povećanje sredstava za istraživanje same bolesti.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače osnovana je od Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora kao udruga bolesnika, njihovih obitelji te svih zainteresiranih za problematiku bolesti štitnjače koje danas zahvaćaju značajan dio, posebno ženske populacije. Cilj udruge je informiranje javnosti o novim i naprednijim metodama liječenja, organiziranje seminara i skupova bolesnika, njihovih obitelji i svih zainteresiran u svrhu edukacije i međusobne pomoći i potpore.