U Zagrebu počelo provođenje projekta o važnosti mentalnog zdravlja

Autor: S.S., FOTO: Jabuka TV 1/30/2016 9:49

Grad Zagreb je u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Zapad / Centrom za zaštitu mentalnog zdravlja, Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Klinikom za psihološku medicinu KBC Zagreb počeo provedbu pilot projekta ‘Promicanje mentalnog zdravlja’. 

Cilj ovoga javnozdravstveno – edukativnog  projekta je podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima. Mentalno zdravlje mladih prepoznato je kao jedno od odrednica Svjetske zdravstvene organizacije na koje treba staviti poseban naglasak. Ciljna populacija su tako učenici, njih 390 koji pohađaju treće razrede srednjih škola, nastavnici i šira zajednica. 

Važno je istaknuti da će u okviru provedbenih aktivnosti učenici i nastavnici biti upoznati i s mogućnostima besplatnog savjetovanja (bez uputnice) u okviru zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb te će im biti podijeljen i Informativni vodič namijenjen mladima, a kojega je izradio Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Zagreba.