Projekt #Plac oživio i rasplesao Britanac

Projekt #Plac želi pružiti novi distribucijski kanal za male OPG-ove. Osim prodaje, cilj je uz dobru muziku rasplesati posjetitelje tržnica, ponuditi im ugodnu atmosferu za druženje, te tržnicu uključiti u razvoj urbane kulture

Tržnica, u Zagrebu popularnija pod nazivom plac, u ne tako davnoj prošlosti bila je nezaobilazna dnevna stanica svakog Zagrepčanina. Osim kupovine najboljih i najkvalitetnijih namirnica, tu su se rađala nova prijateljstva, ideje, ispijale kave uz nezaobilazne šale i poneki trač. Kao da je vrijedila ona moderna – Što se nije čulo i vidjelo na placu, kao da se nije ni dogodilo. Upravo u smislu oživljavanja zagrebačkih tržnica, ali naravno na suvremeniji način, nastao je i projekt #Plac koji je probudio Britanski trg.

– Tržnice Zagreb su osnovale službu za posebne projekte, a ovo je jedan od tih projekata. Cilj nam je oživljavanje manjih gradskih tržnica u gradskim četvrtima koje su nažalost postale žrtva velikih robnih lanaca i premještanja ljudi iz grada na periferiju – naveo je Miroslav Pupić Bakrač, glasnogovornik Tržnica Zagreb.

Na ovaj način mali OPG-ovi dobivaju bolji distribucijski kanal do svojih klijenata.
– Nama ovaj projekt puno znači. Svoju robu možemo svaki dan predstaviti na placu, ali što nam to znači ako nemamo kupce. Hvala bogu, mi imamo određeni broj kupaca koji nam se vraćaju, ali htjeli bismo privući i nove. Upravo je ovo jedan od načina da to i ostvarimo – rekla je Ana Kovačić, predstavnica OPG-ova.

Osim prodaje, cilj projekta je rasplesati posjetitelje tržnica, ponuditi im ugodnu atmosferu za druženje, te tržnicu uključiti u razvoj urbane kulture.

– Mi predstavljamo projekt Ilica:Readymade, koji je kao i projekt #Plac usmjeren na oživljavanje zapuštenih prostora u Zagrebu. Kulturnim sadržajima nastojimo podići vrijednost ambijenta kako bi u tim ambijentima ljudima bilo što ljepše i kako bi se podigla kvaliteta života – objasnila nam je Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

M.I.L.E., Kozmodrum i Oberkuul samo su neki od izvođača uz čije su se taktove glazbe svi posjetitelji Britanca mogli opustiti i zaplesati. Nakon Britanskog trga, projekt #Plac oživjet će tržnicu Trnje, a s obzirom na atmosferu s Britanca dobra zabava i kvalitetna ponuda proizvoda očekuje nas i u Novom Zagrebu, jer plac je opet in.