Donesena nova mjera za ublažavanje financijskih teškoća Zagrepčana

Oni građani čiji su prihodi po članu za prethodnu godinu bili manji od 30 posto prosječne neto plaće, bit će u cijelosti oslobođeni komunalne naknade

Građani koji su ovršenici u postupcima prisilne naknade duga za prijevoz i zbrinjavanje komunalnog otpada, usluga opskrbe plinom te vodoopskrbom i odvodnjom, do 31. srpnja mogu podnijeti zahtjev kako bi ih se oslobodilo barem jednog djela duga.

– Ovom odlukom građanima nudimo obročnu otplatu glavnice, oslobađamo ih kamata koje su im dospjele svih ovih godina te odvjetničkih troškova za ovrhe – rekao je gradonačelnik, Milan Bandić.

Ovoj mjeri podliježe 11.200 građana. Pravo na njih imaju oni čiji neto primitci po članu kućanstva, u zadnja tri mjeseca, nisu bili veći od 2.200 kuna. Osim toga, stvorena je i pretpostavka za građane s malim primanjima, koje bi se trebalo u cijelosti ili djelomično osloboditi plaćanja komunalne naknade za tekuću godinu.

– Oni građani čiji su prihodi po članu za prethodnu godinu bili manji od 30 posto prosječne neto plaće, bit će u cijelosti oslobođeni komunalne naknade. Oni čiji su prihodi manji od 40 posto,bit će oslobođeni  75 posto komunalne naknade, dok će oni s 50 posto manjim prihodima plaćati 50 posto manju naknadu – dodao je Bandić.