Prijevoz gledatelja za Snow Queen Trophy 4. i 5. siječnja

Donosimo uzbudljive vijesti za ljubitelje profesionalnog skijanja. Najbolje svjetske slalomašice do vrha Sljemena prvi puta prevest će Žičara Sljeme. U jednoj od kabina zagrebačke žičare vozit će se i ovogodišnja Snježna kraljica, koja će biti okrunjena nakon dvije, napete i uzbudljive utrke. Prva vožnja započinje u 12.30 sati, dok je start druge u 16.30 sati.

Gledatelji će autobusima izvanrednih linija dolaziti do zone ulaska na skijašku stazu. Dostatni prijevozni kapaciteti su osigurani kako bi prijevoz posjetitelja bio nesmetan i bez duljih čekanja. Za prijevoz od starta do cilja pobrinuo se Zagrebački električni tramvaj (ZET). Na putu do cilja želimo sreću i našim skijaškim kraljicama.

https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/organizacija-prijevoza-gledatelja-za-snow-queen-trophy-4-i-5-sijecnja/8006

Nakon dolaska putnika tramvajem linije 8 ili 14 do Mihaljevca, prijevoz se nastavlja autobusima od Mihaljevca do Sljemena.

Ulazak i izlazak putnika u autobuse izvanredne linije Mihaljevac – Žensko sedlo – Mihaljevac, bit će terminalu Mihaljevac, na peronu redovne autobusne linije 102. Za trku u srijedu, 4. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 10 sati i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 19 sati. U četvrtak, 5. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 12 sati i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 20.30 sati.

Važno obavijest za posjetitelje: Prijevoz žičarom Sljeme u srijedu i četvrtak, 4. i 5. siječnja, bit će omogućen samo natjecateljskim ekipama.

Ostale autobusne linije:

Autobusi linije 102 Britanski trg – Mihaljevac prometovat će u srijedu i četvrtak, 4. i 5. siječnja redovnom trasom, te će kao početno-krajnje stajalište na Mihaljevcu koristiti peron linije 233! Ovisno o prometnom opterećenju u zoni terminala, a prema procijeni glavnog prometnika, linija može kratkotrajno biti skraćena do crkve u Šestinama.
Autobusi linije 233 Mihaljevac – Markuševec prometovat će redovnom trasom.
Zbog posebne regulacije prometa povodom održavanja utrke Svjetskog skijaškog kupa, u srijedu i četvrtak, 4. i 5. siječnja, autobusna linija 140 (Mihaljevac – Sljeme) neće prometovati.