Kasne tramvaji iz Augsburga, ali kasne i radovi na produžetku Branimirove: ‘Odgovorni će platiti penale’, poručio je Tomašević

Osim što kasni isporuka tramvaja iz Augsburga, istekao je i četvrti rok za izgradnju prve faze produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke ulice.

FOTO: Zagrebancija.com

Rabljeni tramvaji iz Augsburga kasne, zbog čega se Gradu Zagrebu isplaćuju penali, potvrdio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, te pritom otkrio kada bi trebali stići u Zagreb.

– Plaćaju penale zbog kašnjenja u isporuci. Sljedeća isporuka bi trebala biti u svibnju, novi tramvaji iz Končara bi trebali doći na proljeće sljedeće godine, no nadamo se da bi mogli doći i ranije, prvi na gradske ulice – rekao je gradonačelnik.

Isto tako, istekao je četvrti rok za izgradnju prve faze produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke ulice.

– Rekao sam već da će to trajati do kraja svibnja, nadam se. Prije mjesec dana je bilo rečeno da se neće stići do kraja travnja, nadamo se da će biti do kraja svibnja. Sad treba vidjeti čija je to odgovornost, ako smatramo da je odgovornost izvođača ići ćemo na financijske penale. Tako radimo sa svima, nema drugačijih pravila igre. Ukoliko je odgovornost izvođača, mi idemo na penale – poručio je.

Sve je usporedio s nabavkom tramvaja iz Augsburga, koji zbog kašnjenja također plaćaju penale.