Ne propustite 10. jubilarno izdanje ZeGeVege festivala

ZeGeVege festival okupio preko 100 izlagača iz zemlje i svijeta, a sve posjetitelje očekuje i bogat popratni program

“Veganstvo svima dobro stoji” službeni je moto 10. po redu ZeGeVege festivala. Festivalom održivog življenja želi se odaslati poruka kako je moguće voditi zdrav život uz korištenje prirodnih resursa, bez narušavanja okoliša, života životinja, te dobrobiti drugih ljudi.

– Danas i sutra svi mogu osjetiti atmosferu hrvatske Veganmanije. Održivo življenje je više nego popularno, a sve više i više građana smatra kako je to nužno kako bi svijet išao prema boljitku. Veganstvo može spriječiti glad u svijetu, globalno zatopljenje, a može spasiti naše zdravlje i zdravlje naše djece – rekao je Luka Oman, organizator.

Prostor Trga bana Jelačića zauzelo je preko stotinu izlagača, sedam restorana, šator s predavanjima i radionicama, te pozornica koja će sve okupljene uveseljavati plesnim programima.

– Čitava dva dana, svakih sat vremena je nova radionica gdje ljudi mogu naučiti kako napraviti palačinke bez jaja, kako pohati bez jaja. Ali tu će biti i predavanja koja će se baviti ozbiljnim temama poput zdrave prehrane djece – dodao je Oman.

Među brojnim izlagačima mi smo naišli na egzotičnu ponudu afričkih veganskih jela, koja će za sve posjetitelje pripremati izbjeglice.

– Jela će pripremati kolega iz Senegala i kolegica iz Nepala, kuhat ćemo nešto fino, začinjeno i vegansko. Tako da možemo ljudima ponuditi drugačiji vid ove prehrane – pohvalila se Zinka Mujkić, izlagačica.

Podršku ZeGeVege festivalu kao i svake godine do sada pružio je i Grad Zagreb.

– U gradu Zagrebu ima preko 40.000 onih koji se hrane veganski ili vegetarijanski i naš grad zaslužuje ovu manifestaciju koja je naišla na velik interes. Siguran sam da će danas i sutra kroz trg i ove štandove proći veliki broj Zagrepčana – rekao je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Deseto izdanje ZeGeVege festivala svoja vrata službeno zatvara 9. rujna u 19 sati, stoga nemojte oklijevati i pravac Trg bana Jelačića.