Preuređena kavana ‘Corso’ oživjet će stari duh Zagreba

U okviru projekta 'Revitalizacija povijesne jezgre Grada Zagreba', planira se obnoviti prostor bivše kavane 'Corso'. Prostor se namjerava vratiti u prvotnu namjenu, na zadovoljstvo svih Zagrepčana, ali i gostiju koji posjećuju našu metropolu

Na križanju Gundulićeve ulice s Ilicom nalazi se kultno mjesto dobro poznato svim Zagrepčanima. Radi se o bivšoj kavani ‘Corso’ koja datira od početka 20. stoljeća, a uskoro bi trebala zasjati novim sjajem.

– Zgrada je zaštićena kao kulturno dobro. Unutrašnjost će biti obnovljena u svim svojim integralnim dijelovima, od kojih neki sada nedostaju, a to se posebno odnosi na fiksne dijelove građevine. Što se tiče opremanja interijera, on će biti u duhu sadašnjice – istaknula je Sanja Cvjetko Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.

Prije početka obnove trebaju se riješiti imovinsko- pravni poslovi.

–  Za otprilike  mjesec dana imat ćemo čistu priču zamjene nekretnina. Idući korak je raspisati natječaj, a na bazi tog natječaja, izvođači će iznjedriti zagrebačku kavanu 21. stoljeća, koja će predstavljati secesijsku ljepoticu koja je bila početkom 20. stoljeća – zaključio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.