SRCE KORNATSKO: Obljetnica tragedije na Kornatima 27. kolovoza i u Zagrebu

27. kolovoza u cijeloj Hrvatskoj obilježit će se deset godina od kornatske tragedije. Riječ je o projektu u sklopu kojeg vatrogasna društva diljem zemlje prikupljaju donacije za Udrugu Krijesnica, koja pomaže djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima

Foto: Jabuka TV

Već je deset godina prošlo u tragedije na Kornatima u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca. Tužna, ali okrugla ovogodišnja obljetnica ima humanitarni karakter.

– Jedan cilj projekta je obilježavanje same 10. obljetnice kornatske tragedije, a drugi je prikupiti sredstva za Udrugu Krijesnica – kazao je predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Naime, radi se o višemjesečnom projektu koji će kulminirati 27. kolovoza.

– Tog ćemo dana u cijeloj Hrvatskoj istovremeno pustiti lampione i balone te tako simbolično ujediniti cijelu zemlju u odavanju počasti poginulim vatrogascima. Odazvao se i Zagreb, pa će se i u glavnom gradu održati ta manifestacija – dodaje Sladoljev.

Konkretno, Udruga Krijesnica namjerava sredstva prikupljena prodajom balona i lampiona koja prodaju dobrovoljna vatrogasna društva u cijeloj zemlji iskoristiti za rehabilitacijske programe za djecu koja su liječena od malignih bolesti.

– Jedan od njih je i naš rehabilitacijski kamp koji se održava nakon završetka školske godine u Fužinama. Hvala svima koji će donirati sredstva. Na ovaj način vatrogasci koji su svoj životni put posvetili pomaganju i spašavanju, nastavljaju svoju životnu misiju i posmrtno – pojasnila je Mirela Stanić, predsjednica Udruge Krijesnica.

Organizatori projekta su DVD Vodice, MNK Heroji 2007. i Vatrogasna zajednica Šibensko – kninske županije.