POŽAR NA MEDVEDNICI: Građane prestrašio dim sa Sljemena, vatru gasili dobrovoljci iz Šestina

Dobrovoljni vatrogasci iz Šestina u samo nekoliko sati ugasili su vatru koja je zahvatila nisko raslinje na površini od tisuću kvadrata

U utorak poslijepodne zagrebački vatrogasci gasili su požar na Medvednici. Gorjelo je nisko raslinje što je zapravo vrlo čest slučaj u rubnim gradskim četvrtima.

– Opožarena je površina od tisuću kvadrata. Požar nije bio posebno velik, ni opasan, ali se vidio iz grada, pa je bilo puno dojava građana. Na području Zagreba, posebno u Dubravi, Sesvetama i Podsljemenu, imamo određen broj požara raslinja, tako da nije riječ o neuobičajenoj situaciji – rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih.

Požar su gasili hrabri momci DVD-a Šestine koji su na terenu proveli nekoliko sati.

– Malo teže je bilo pronaći lokaciju, radilo se o Mačkovoj pećini. Požar je trajao oko tri sata, ali smo ostali još neko vrijeme na dežurstvu. Gasilo ga je šest vatrogasca s dva vozila – ispričao je predsjednik DVD-a Šestine Krešimir Kompesak.

Osim DVD-a Šestine, u Podsljemenu se mirno spava i zbog dobrovoljaca iz Gračana i Vidovca.

– Sigurni smo zbog ta tri vatrogasna društva koja uz Javnu vatrogasnu postrojbu Zagreb, za deset minuta izlaze na teren. Do sad su uspješno riješili svaku situaciju koja im se dala u zadatak – tvrdi Kompesak.

Posljednjih tjedana zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla i česte intervencije.

– Ova godina nam je dosta naporna. Bilo je niz teških intervencija: požar na CIOS-u, dvorani Jelenovac, puno požara u stanovima, velik broj sudara koji zahtjevaju tehničke intervencije,… – dodaje Jembrih.

Kako bi naši vatrogasci imali što manje posla, i građani bi ponekad trebali biti oprezniji, no ako se nađete u situaciji koja zahtjeva njihovu intervenciju – imajte na umu da ste u sigurnim rukama što su već nebrojeno puta dokazali.