Pogledajte Čovićev ugovor kao šefa Holdinga

Ivo Čović

Autor: 10/27/2010 8:59

Kao što je i na sjednici Gradske skupštine obećao, Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga, objavio je svoj menadžerski ugovor. No riječ je o starom ugovoru koji je 3. rujna 2008. potpisao s Ivanom Šikićem, tadašnjim predsjednikom nadzornog odbora te tvrtke kojeg je na tu fukciju imenovao gradonačelnik Milan Bandić.

-.-Antonio Bronić/PIXSELL-.-Ugovor je stupio na snagu 13. kolovoza 2008.Prema tom ugovoru koji ima 21 članak određeno je da Čovićeva bruto plaća bude 34.886,78 kuna bruto te da se ona isplaćuje kada i ostalim zaposlenicima te tvrtke, što smo svojedobno i objavili.

Ugovor mu se može otkazati bez prethodne najave ili ikakvog objašnjena. No u tom slučaju predsjednik Uprave ostvaruje pravo na tri bruto mjesečne plaće što je 104.660 kuna otpremnine.

Šest tjedana godišnjeg

Kao posebne pogodnosti navedeno je pravo na reprezentaciju, stručno usavršavanje na trošak Holdinga, pravo na službeni automobil 24 sata dnevno te sve troškove vezane uz to vozilo. No ovdje se ne navode detalji vezani uz ta posebna prava.

Predsjednik uprave ima pravo na 30 radnih dana godišnjeg odmora. S obzirom da se subota i nedjelja ne računaju u radne dane lagano se dolazi do brojke od šest neradnih tjedana godišnje.

A gdje je prijedlog novog Ugovora koji je tražio od NO-a?

No, Ivo Čović prijedlog novog ugovora koji je tražio od NO nije objavio. U medijima se pisalo njemu i povlasticama koje postoje u njemu. Zbog toga ga se i prozivalo na sjednici Skupštine i zato Čović mora javnosti, jednako kao i ovaj, objaviti i prijedlog novog ugovora.