NAČELNIK POLICIJE: Djelovali smo promišljeno

Autor: Sanjin Španović 10/26/2010 20:37

Tomislav Buterin, šef zagrebačke policije, došao je sinoć u Gradski skupštinu ponuditi Borisu Špremu, predsjedniku Skupštine, policijsku zaštitu zbog prijetnji koje je primio od taksista.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Šprem je tražio samo zaštitu za svoju obitelj, a taksistima je poručio da ga mogu zatući ali da zaštitu neće tražiti. Buterin mu je preporučio da zaštitu uzme i da izađe na stražnja vrata Skupštine, no Šprem je to odbio kazavši da neće iz “svoje kuće” tajno izlaziti već će izaći pred taksiste. No, oni su otišli prije kraja sjednice.

Na naše pitanje zašto su prosvjednike u Varšavskoj nedavno promptno pokupili u marice, dok na taksiste-prosvjednike, koji svoj prosvjed nisu prijavili policiji, toleriraju, Buterin je kazao da je vrlina policije da povlače promišljene poteze.

Policija je, rekao, itekako promišljeno postupila kada je privela prosvjednike Prava na grad, te da su jednako promišljeno postupili u slučaju taksista. No dvostruka mjerila promišljenosti nije obrazložio.

Buterin je potvrdio da je policija zapisala taksiste i da će biti podnesene brojne prekršajne prilike.