Počinje ovogodišnji Cest is d’Best

Cest is d’Best, sad već kultni zagrebački multimedijalni festival, u svom 27. izdanju međunarodnog karaktera vraća se na ceste i ulice našeg grada. Direktor festivala Zlatan Jaganjac rekao je da nas od 25. do 28. svibnja čeka mnoštvo izvođača iz čitavog svijeta koji će provoditi performerska, glazbena, dramska, dječja, likovna, sportska i druga događanja.

Obratio nam se i čuveni Pajo, jedan od dvoje Kraljeva ulice, koji su predstavljali Hrvatsku na Euroviziji 2008. godine, a davne 1997. organizirali prvi Cest is d’Best. Zlatko Petrović prisjetio se tih godina i beba koje su trčale na prvom Maratonu za bebe, a danas su, naglašava, poznati maratonci. Natuknuo je i kako je u samim počecima festivala bilo teško nagovoriti posjetitelje da u nekim od performansa, često taktilnih, osim gledanja i sudjeluju.

Osim performera iz cijelog svijeta, zaključuje Pajo, puno je tu i plesa. Tako će svi koji se nađu na ovogodišnjem Cestu imati priliku i zaplesati, zamišljajući da se nalaze na nekom argentinskom trgu. Onaj tko se upusti u aktivno sudjelovanje prilikom svog posjeta festivalu Kraljeva ulice, zasigurno će se prisjetiti i toga da su javni prostori namijenjeni upravo druženju, veselju, i svim sličnim, a danas rijetkim, radostima koje ništa ne koštaju.