Gotovo 2,9 milijuna eura za izgradnju područne škole i obnovu društvenog doma na području Velike Gorice

U Velikoj Gorici sastali su se župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i graodnačelnik Krešimir Ačkar radi primopredaje ugovora dodijeljenih u sklopu Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije. Radi se o obnovi Područne škole Dubranec i konstruktivnoj obnovi Društvenog doma MO Kozjača.

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Grada Velika Gorica: Uistinu moram reći da često se puta pohvalimo kako smo imali odličnu suradnju s Vladom u protekle 2 godine, međutim moram priznati da je sa županom Kožićem također bila suradnja na nivou kakvu nikada Velika Gorica do sada nije imala. Argumenti u prilog toj činjenici su upravo toliko željena naša škola u Dubrancu koja je stradala u potresu. Dakle, gotovo u potpunosti će biti isfinancirana od samoga početka do kraja gdje će, osim što će biti Područna škola u njoj se nalaziti i dječji vrtić, jer uistinu naši bregi to zaslužuju…

Obnova ovih objekata uvelike će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, oživjeti ju kulturnim sadržajem te podići kvalitetu života za sve stanovnike Velike Gorice.

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Grada Velika Gorica:Kozjača naša koja je stradala u potresu, 80.000 eura za Društveni dom gdje će također znatno pomoći našemu mjestu da se vrati u prvobitno stanje jedan bogati društveni životu u tom našem mjestašcu ponovno vrati tamo gdje je i pripadalo prije potresa.

Na radost djece i roditelja, nova će škola zadovoljiti i potrebe za upisom.

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Grada Velika Gorica:Sve ono što jedna škola i jedan dječji vrtić u našim bregima mogu predstavljati najbolje bi mogli i reći svi žitelji. Ono što posebno veseli da se broj djece prema statistici koji upisuju prve razrede povećao, tako da je potreba za tom školom u našem Dubrancu i više nego velika … 

Prigodnim riječima javnosti se obratio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je uputio pozdrave gradnačelniku Ačkaru i svim njegovim suradnicima, ali i svima prisutnima.

Ponosan je na dosadašnju suradnju s Gradom Velika Gorica, ali i sa Vladom Republike Hrvatske.

Iznos od 2,8 milijuna eura u potpunosti bi trebao pokriti troškove za izgradnju Područne škole Dubranec.

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije: Nadam se da će djeca i roditelji biti izuzetno ponosni da u ruralnim prostorima Zagrebačke županije, jasno s Velikom Goricom brine da uvjeti školovanja budu na razini svih velikih ili većih gradova i da Zagrebačka županija kroz niz godina značajna sredstva ulaže u obrazovanje, tako da smo izgradili niz dvorana, trudimo se da koristimo i buduća sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, pripremamo dokumentaciju za prijavu, pripremamo i rebalans proračuna kako bi obuhvatili sve objekte, škole i sportske dvorane da zadovolje kriterije Nacinalnog plana...

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije: Evo još jednom zahvala … Nadam se da ćemo i dalje kroz sve ovo što smo i dosad surađivali, kako s Gradom, tako i s Vladom, a da će onda ta suradnja sigurna biti prepoznata na razini naših općina i gradova i da ćemo i dalje biti jedna od županija, zajedno sa svojim općinama i gradovima pri vrhu ili na samom vrhu što se tiče razvoja gospodarskih uvjeta i svega onoga kako bi kvaliteta življenja na našim prostorima bila izuzetno dobra.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.