Otvoren je 58. teološko-pastoralni tjedan

Otvoren je 58. teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu

Dijalog unutar Crkvene zajednice, ali i u svakodnevnim međuljudskim odnosima bila je tema o kojoj se govorilo na otvorenju teološko-pastoralnog tjedna. Na otvorenju su riječ imali kardinali Vinko Puljić i Josip Bozanić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, akademik Zvonko Kusić i mnogi drugi.

– Drago mi je da su uzeli ovu temu, koja je vrlo važna i za unutar crkve i izvan nje, želim da nas to zajedništvo ohrabri za daljnji hod – rekao je kardinal Vinko Puljić.

Posjetitelje je pozdravio i kardinal Josip Bozanić potom se zahvalio organizatorima i poželio blagoslov svima.

– Jedino sredstvo komunikacije u crkvenoj zajednici jest dijalog. On nema alternative, njega treba promicati strpljivo i ustrajno na svim razinama, počevši od župnih zajednica, vijeća, udruženih skupina vjernika do biskupijskih tijela kao i međubiskupijske suradnje posebno na nacionalnoj razini – kazao je kardinal Josip Bozanić.

– Zahvaljujući predavačima, organizatorima i svim sudionicima 58. teološko-pastoralnog tjedna, svima u Crkvi želim puno stepinčevskog pouzdanja i hrabrosti u poslanju ondje gdje nas je providnost postavila, pa i u nošenju križeva, a milosni Bog nam neće uskratiti svoju pomoć. Sve vas preporučujem nebeskom zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca – dodao je kardinal Bozanić.

Posjetiteljima se obratio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

– Osobito mi je drago što ste za temu izabrali temu dijaloga, dijalog nam je toliko potreban, kako unutar Crkve tako i unutar hrvatskog društva. Nažalost, previše je podjela, ideoloških robova, nepremostivih razlika i nedokučivih ega. Naša Hrvatska treba više zajedništva, odgovornosti i iskrenog povjerenja jedni u druge – izjavio je Milan Bandić.