Otvoren novi Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom u Hrvatskoj prvi put obilježen je 5. svibnja 2001. godine, a za otvorenje ovog Centra uloženo je sveukupno 10 milijuna kuna

Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom obilježen je otvorenjem novog Centra za neovisno življenje osoba s invaliditetom u Novom Jelkovcu. Prostor od 750 kvadrata uređen je za rad Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb.

Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom u Hrvatskoj prvi put obilježen je 5. svibnja 2001. godine.

Za otvorenje ovog Centra uloženo je sveukupno 10 milijuna kuna.

– To podrazumijeva uređenje ovog prostora, još jednog prostora za udrugu Društvo distrofičara Zagreb, tri stana, projekt dnevni boravak i Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec – poručila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić.

Rehabilitacija olakšava život osobama s cerebralnom paralizom te je otvorenje ovakvih centara i više nego potrebno.

– To što se danas nalazimo ovdje zapravo pred sve nas u Gradu Zagrebu, ali i za cijelu Republici Hrvatskoj, stavlja daljnje zadatke, ne samo za osobe s cerebralnom paralizom oko stambenih zajednica, nego za sve osobe s invaliditetom. Mislim da dovoljno sam po sebi govori podatak da preko 11% u općoj populaciji stanovnika Republike Hrvatske, a time i Grada Zagreba, ima neki oblik invaliditeta – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević.

Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb udruga je koja radi od 1977. godine i većinski je vođena od strane osoba s invaliditetom ili njihovih skrbnika.