ZAPOČELA KAMPANJA: ‘Za veću vidljivost ženskih sportova u elektroničkim medijima’

U sklopu kampanje prikazat će se na nacionalnim i lokalnim TV postajama dva video spota te dva radijska spota na brojnim radijskim postajama u Republici Hrvatskoj

Press materijal

Prvo dio kampanje započeo je 2. svibnja 2018. godine u sklopu projekta ‘Za veću vidljivost ženskih sportova u elektroničkim medijima’ koji će trajati dva tjedna. U sklopu kampanje prikazat će se na nacionalnim i lokalnim TV postajama dva video spota te dva radijska spota na brojnim radijskim postajama u Republici Hrvatskoj.

Cilj ovoga projekta je afirmacija ženskog sporta u društvu, posebno kolektivnog i njegovo veće medijsko praćenje, čime se podiže svijest javnosti o važnosti vidljivosti ženskih sportova u medijima. Navedenom promotivnom kampanjom želi se osigurati i veća vidljivost ženskog sporta u vijestima i na sportskim kanalima, povećati dužina govora sportašica u sportskim vijestima, predstaviti žene i kao sportašice, trenerice, izbornice, sportske novinarke, sutkinje i/ili sportske entuzijastkinje te omogućiti ženama da slobodno odabiru sportove kojima će se baviti, posebice onima koji se tradicionalno smatraju muškim.

Press materijal

U sklopu navedene kampanje, u raznim TV i radio emisijama gostovat će ambasadori i ambasadorice projekta: Danira Bilić, naša proslavljena košarkašica; Anđa Jelavić, izbornica hrvatske ženske košarkaške reprezentacije; Andrea Ivančević, atletičarka; braća Martin i Valent Sinković, veslači; sestre Ana i Lucija Zaninović, tekvandoašice i boksač Filip Hrgović te predstavnici Agencije za elektroničke medije, Hrvatskog olimpijskog odbora i Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, koji zajednički provode ovu kampanju i cijeli projekt.

Predstavlja se važnost da mediji, koji imaju veliku moć i snagu, prikazuju različite vijesti iz područja i ženskog i muškog sporta podjednako, a sve s ciljem da se izbjegnu stereotipi koji mogu dovesti do predrasuda prema ženskom sportu. Veća vidljivost u medijima zasigurno bi bio snažan poticaj razvoju ženskog sporta i uključivanju većeg broja žena u sportske aktivnosti.

Press materijal