Od 12. do 23. srpnja Dvorišta ponovno postaju glavna mjesta za druženje u Zagrebu

Otkrivena su čak četiri nova dvorišta koja će posjetitelji moći obići.

FOTO: Zagrebancija.com

Manifestacija Dvorišta su jedno od omiljenih kulturnih događanja Zagrepčana. Ona svake godine okupljaju i povezuju stanovnike ovog grada u gornjogradskim dvorištima koja im potom služe kao oaze ljepote, opuštanja i glazbe u urbanoj sredini. Manifestacija ove godine slavi desetu obljetnicu od početka održavanja, a kroz cijelo to vrijeme se posebno ističe u ulozi glazbene platforme na kojoj se mladi glazbenici, možda još nedovoljno poznati, mogu iskazati.

FOTO: Zagrebancija.com

– Pokušat ću nekako sabrati ovih deset godina. Čak šest stotina glazbenih događanja. Mislim da je rijetka manifestacija koja se može pohvaliti s takvom brojkom. Svi koji su pratili Dvorišta iz godine u godinu, mogli su vidjeti koliko su oni imali nastupa ovdje i
koliko su brusili svoj talent – rekao je Vedran Galić, suorganizator manifestacije Dvorišta.

Dvorišta su snažno označila identitet Zagreba te su postala nezaobilazan dio njegove kulturno-turističke ponude ljeti. ‘Deset dvorišta za 10 godina’ jedna je od osnovnih poruka koja je obilježila ovo predstavljanje jer su otkrivena čak četiri nova dvorišta koja će posjetitelji moći obići.

– Imamo četiri noviteta, odnosno četiri sjajna, lijepa dvorišta koja ove godine otvaraju svoja vrata – dodala je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Ovo kulturno događanje komplementarno je strateškim ciljevima uprave Grada Zagreba. Naime, trenutna vlast u Zagrebu želi učiniti kulturu raširenijom i, u ovom slučaju, omogućiti pristup nedostupnijim dijelovima grada kako domaćim stanovnicima, tako i strancima.

– Mi imamo građane i građanke Grada Zagreba iz svih gradskih četvrti koji mogu doći i doista otkriti ove čarobne palače Gornjeg grada – izjavila je  Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

FOTO: Zagrebancija.com

Od 12. do 23. srpnja, Dvorišta ponovno postaju glavna mjesta za druženje u Zagrebu.
Manifestacija će biti otvorena svaki dan od 18 do 24 sata, a dnevni programi objavljivat će se nekoliko dana unaprijed. Ako je tko željan odmora od ljetnih vrućina, sada zna kojim putem krenuti.