Obilježena druga godišnjica smrti bivšeg gradonačelnika Milana Bandića

Prije dvije godine napustio nas je bivši gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Tim povodom na Mirogoju je obilježena obljetnica njegove smrti. Članovi njegove stranke, na čelu s predsjednikom Slavkom Kojićem, zapalili su svijeće i položili vijence.

– Vidjeli ste koliko je vijenaca položeno ovdje, lani je bilo puno manje, interes za njegovo djelo je sve veći. To je čovjek koji je u Gradu Zagrebu napravio oko 130 velikig projekata za pamćenje. Ljude pamtimo po djelima, tako ćemo i njega, sve drugo će izbrisati vrijeme. Nitko nije idealan, bez grijeha, svjesni smo toga, a možda je i on bio. Međutim, njegov interes da gradi grad i sudjeluje u boljitku građana bio je nemjerljiv, i puno će proteći Save prije nego će se roditi netko tko će moći raditi slično, rekao je Slavko Kojić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti BM365.

Gradonačelnik Bandić ostavio je iza sebe velika djela, i to ne samo u materijalnom smislu, već i u duhovnom, te u multikulturalnom, ali i u unaprijeđenju državne uprave, rekao je Kojić:

– On je rodonačelnik gradskih četvrti i mjesnih odbora, putem kojih se realiziraju male komunalne akcije. Ne treba zamjerati sadašnjoj vlasti što ne može toliko i tako kao što je gradonačelnik Bandić mogao jer malo je ljudi u povijesti koji mogu tako velika djela napraviti.

Prošle su dvije godine, ali nadgrobnog spomenika za bivšeg gradonačelnika još nema.

– Spomenik se rješava u trokutu obitelj, Gradska uprava i zakoni. Nemam što drugo ni dodati ni oduzeti, stranka će pomoći koliko može, no mi nismo vlasnici grobnog mjesta i ne možemo ulaziti u to. Adrese za pitanja su obitelj i grad, ali zakon ne možete pitati, morate ga poštovati.

Iako se oko izgradnje spomenika priča već dvije godine, a čak je i predano idejno rješenje, njega još nema, niti je poznato kada bi mogla krenuti izgradnja.