Dodjela 1,2 milijuna € vrijednih ugovora za sport i tehničku kulturu

U 2023. godini Zagrebačka županija nastavlja ulagati u razvoj sporta i tehničke kulture. Zagrebačka županija je dodijelila ugovore u vrijednosti 1 200 000 eura, što je povećanje od ukupno 9 posto u odnosu na godinu prije.

Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije naglasio je da će kroz godinu nagrađivati i najbolje i najuspješnije sportaše te podržati velike sportske manifestacije. Najveći dio financijskog kolača dobila je Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije za koji su izdvojili 935 700 eura. Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije koja brine za preko 680 sportskih klubova, ima preko 20 000 aktivnih sportašica i sportaša te 1600 trenera, sudaca i delegata.

Zagrebačka županija je posebno ponosna na Parasportski savez Zagrebačke županije za koji su osigurali 53000 eura. Zamjenik župana je istaknuo paraolimpijaca i bacača diska Velimira Šandora iz Velike Gorice, osvajača je dvaju odličja na Paraolimpijskim igrama, bronce u Rio de Janeiru 2016. i srebra u Tokiju 2020.

Jedan od učenika Ivana Vlainića, predsjednika Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije bio je Mate Rimac što dovoljno govori samo za sebe, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec koji je svim športskim zajednicama i Zajednici tehničke kulture zaželio puno sreće, zdravlja i uspjeha u 2023. godini te zaključio da su njihova sportska postignuća najbolji promotor Zagrebačke županije.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM