O psima vodičima i pomagačima u Životinjskom kutku

U Hrvatskoj trenutačno postoji pedesetak aktivnih korisnika pasa vodiča slijepih te petnaestak korisnika pasa pomagača za djecu s teškoćama u razvoju

Press materijal

Gosti Životinjskog kutka, u četvrtak 7. lipnja od 15 do 17 sati, bit će psi koji ljubavlju i radom obogaćuju i olakšavaju život osobama s invaliditetom. Naziv tog edukativnog programa je ‘Daj pet i uđi u pseći svijet’.

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet u suradnji sa Životinjskim kutkom već više od godinu dana organizira edukacije i druženja građana s psima vodičima i pomagačima. Uz odrasle i već školovane pse, česti su gosti Životinjskog kutka i štenci koji su tek u procesu socijalizacije.

Zahvaljujući njima građani doznaju kako se pas školuje za pomaganje ljudima. Nezamjenjivu ulogu psi imaju u životima djece s posebnim potrebama, slijepih te osoba u invalidskim kolicima.

Press materijal

Osim što se građane educira o važnoj ulozi pasa vodiča i pomagača, susreti u Životinjskom kutku služe i za promicanje socijalne inkluzije osoba s invaliditetom.

U Hrvatskoj trenutačno postoji pedesetak aktivnih korisnika pasa vodiča slijepih te petnaestak korisnika pasa pomagača za djecu s teškoćama u razvoju. Nažalost, zbog visokih troškova školovanja, dodjela pasa nije česta.

Životinjski kutak nalazi se na adresi Vlaška 105.

Press materijal